Ellinors blogg

Ellinors blogg

Kastration och bifynd

TrojaSkapad av Ellinor Bremsjö mån, februari 22, 2016 12:06
För snart en vecka sedan kastrerades Troja på Uppsala veterinärmottagning. Det var otroligt jobbigt att behöva lämna bort henne för operationen speciellt när jag inte vet vilka som utför operationen eller hur kompetenta de är. Idealt hade varit att vänta tills nästa år för att då lämna henne till kollegorna på Blå Stjärnan men jag orkar inte genomlida fler löp.

Hennes löp var inte det jobbigaste, snarare tiden efteråt. Så fort hon lämnar höglöpet blir hon deprimerad och det pågår i ca tre månader. Denna gång gick hon ner 1,5 kg under depressionen och var inte mycket mer än skinn och ben. Det var inte förrän för några veckor sen som den vanliga Troja började tränga sig fram igen. Den spralliga, glada superhärliga (och extremt skälliga) Troja. Det var först då som jag insåg att läget inte var hållbart. Sex av tolv månader om året mår hon dåligt, men nu är det slut på det!

Troja har repat sig väldigt bra efter operationen. Hon har en dag kvar på smärtstillande men verkar redan må mycket bättre. Jag har nojjat över att hon är döende från stund till stund men hon har egentligen mått bra hela tiden. Såret läker väldigt fint och än har inga tecken på infektion synts (och tro mig, jag letar symtom där inga symtom finns^^).
Jag sydde en body till henne att ha istället för plastkragen. Troja som annars hatar täcken och kläder verkar faktiskt gilla bodyn. Istället för att springa och gömma sig så trär hon självmant i huvudet smiley Sen ser hon ju väldigt söt ut i den också.Energin i Troja är tillbaka och jag får kämpa med att hålla henne stilla ett tag till och sen sakta sätta igång henne igen. Det är lite segt att behöva ha ännu en uppbyggnadsperiod men jag får hålla mig i kragen och inte gå för snabbt fram. Jag längtar verkligen sjukt mycket efter att få starta vår första tävlingssäsong nu i vår smiley men tills dess får vi mysa i soffan istället och träna nose work för fulla muggar.När sköterskan skulle intubera hittade hen en konstig utväxt i gommen på Troja. Veterinären ringde mig och frågade om jag hade märkt om Troja fått något sår där eller om jag ville ta ett cellprov för att ta reda på vad det var för något. Better safe than sorry, tänkte jag som inte har sett någon skada så jag valde att göra en biopsi för att se om det är en nybildning eller bara konstig ärrvävnad. Så nu är det bara att vänta på svar från labbet...

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.