Ellinors blogg

Ellinors blogg

Joggingtur så här på morgonkvisten

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö tor, oktober 09, 2014 10:32
Hua! Jag känner hela tiden press på mig själv att börja träna mer och äta nyttigare... tyvärr blir det sällan som jag tänkt. Jag skyller också på att jag ju faktiskt är ute och rör mig mycket ändå men hundpromenader är ju knappast konditionskrävande :/ Så imorse blev morgonpromenaden en kombinerad joggingtur. Inte så lång men det räckte :) 2,3 km (1,6+0,7) blev själva joggingbiten och promenaden ungefär lika lång. En paus i mitten för att låta Troja leka och söka efter kottar :) (men i hemlighet var det nog mer för min egen skull). Troja är som piggast på morgonen och galopperade glatt runt mig när jag sprang.Vi sprang så fort att bilden blev suddig (det beror absolut inte på att det var dåligt ljus eller skakigt för kameran, bara farten..!)
Ikväll börjar en ny hundkurs :D Denna gång är det en unghundskurs men jag gissar att innehållet kommer att likna det vi hade i vardagslydnadskursen. Vilket som är jag taggad!


  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post616

Blöta

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö tis, augusti 19, 2014 13:38
Jag vet inte om en långpromenad i skogen med hund kan kategoriseras som träning, men det kändes som det! Som vanligt tänkte jag "gå en liten sväng," och som vanligt blev det itället en långpromenad. Regnet öste ner och allt var blött och miserabelt, förutom Troja och jag! Jag hade för en gångs skull rustat mig för vädret och tagit på regnkläder och stövlar. Tur det för regnkläderna blev dyngsura men kläderna under höll sig... också blöta eftersom det blev så varmt att jag svettades mycket :P Jag frös i alla fall inte!

Det är så skönt att Troja inte längre är rädd för att bli blöt. Den lilla valpen jag hämtade hem vid 8 veckors ålder vägrade röra sig när det var blött och regnigt. Man riktigt såg hur hon kröp ihop till en boll och kände sig ynkligt. Nu struttar hon på som ingenting och tvekar inte ens när en stor vattenpöl kommer i vägen utan kastar sig genom den :) Tur det, annars hade jag inte kunna bo kvar i Sverige utan fått flytta tillbaka till Kalifornien :P
Så här mycket hatade Troja att bli blöt. Hon stängde av och ville bara krypa upp i en famn :)


  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post576

Color Me RAD

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö sön, augusti 17, 2014 20:43
Idag sprang jag, syrran, A och hennes vänner loppet Color Me Rad nere i Frihamnen i Göteborg. Det regnade när vi kom och det regnade när vi gick men under loppet hade vi väldig tur med uppehåll. Color me rad är ett lite udda 5k lopp, det går ut på att bara ha roligt. Ingen tidtagning, inga stränga regler, bara att ha roligt och bli så färgglad som möjligt. Färgbomber kastades både till höger och vänster och atmosfären var lättsam och glad. Vi tog oss runt och det är jag nöjde med! Haha, gäller att inte ha för höga mål ;)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post575

Snart kanske jag blir en hurtbulle

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö tor, augusti 07, 2014 21:54
Igår tog sig nästan hela familjen till Riddarsten i Lerum för lite träning på elljusspåret. Jag och syskonen joggade medan mamma promenerade med sina Bungy Pump-stavar. Syrran var snäll och höll lite lägre tempo för att springa med mig. Jag är varken snabb eller uthållig men det ska det snart bli ordning på! Denna gång blev det 3 km löpning som avslutades med lite promenad. Kändes riktigt bra trots att det inte var så långt :)

17 augusti är vi ett gäng som ska springa Color Me Rad inne i Göteborg. Jag är taggad men lite orolig för att jag är ur form. Loppet är bara 5 km och ingen tid tas, allt är för att det är roligt, men jag har inte ens muskler att klara ett 5k-lopp nu :( Men TAGGA!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post562

En början

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö tor, maj 29, 2014 14:08
Igår tog hurtbullen i mig över och slet iväg mig på en joggingtur. Det var bara 2 km jag sprang men det var i racerfart... NOT! Haha, men det är en början. Nu gäller det bara att hålla igång! Jag och A kom överens om att anmäla oss till Tough Viking nästa vår och det är väl bara att sätta igång med träningen redan nu :D Tagga!!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post492

Segt i början

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö mån, mars 10, 2014 10:53
A och jag har pratat om att börja träna tillsammans hemma, eftersom båda kommer skaffa valp och inte ha tid att åka till gymmet (haha som om jag skulle gjort det ändå :P ). Jag har ju fått ett träningsprogram av M här i korridoren, men tyvärr har jag legat på latsidan de senaste veckorna. Med lite sällskap kan jag nog komma igång igen :) Igår blev jag meddragen på en joggingtur i vårsolen och det var superhärligt! Jag kommer inte ihåg sist jag var ute och sprang men vi tog det lugnt och sprang knappt två kilometer så det var en bra början. Hoppas att vi kan ta en tur idag också :)



  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post376

Dansmaraton och efterfest

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö lör, oktober 19, 2013 12:22
Idag blev jag medsläpad på ett dansmaraton med halloweentema nere på Hälsostudion här i Skara. Jag får inte glöma att tacka Elina för det! Det var jättekul och mycket bra musik. Fast om det var ett maraton vet jag inte... det vara bara 1 1/2 timma långt. Jag hade nog kunnat hålla igång en timma till smiley Men lite plugg (läs mycket) måste jag allt hinna med också.


Igår, precis när jag hade lagt mig, kom ett helt gäng hit för att ha efterfest. Det var korridorkompisarna som släpade med halva sin gymnasieklass hit och jag insåg genast att det inte ens var någon idé att försöka sova. Så jag gick ut för att kolla läget. Hela korridoren var full med fulla 16-åringar smiley fick hjälpa till att plåstra om en och se till att inget förstördes. Som tur var så var de ganska trötta och jag kunde lägga mig ganska snart igen, för att lyssna på deras prat i någon timma till. Tur att jag inte är lättstörd smiley

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post331

Gympa

TräningSkapad av Ellinor Bremsjö tis, november 13, 2012 13:24

Igår var sista gången jag hade gympa tillsammans med min lilla gympagrupp. Eftersom vi tidigare i höst blev utslängda från gympasalen och har fått använda det lilla församlingshemmet så bestämde vi att detta får bli den sista terminen. Man hade ju hellre slutat när man var på topp, istället för när vi alla trängs i ett svettigt litet rum, men vi är nöjda med vad vi fått smiley

35 år har Ingrid hållit igång olofstorpare och i två år har jag varit medsmiley Hur ska jag nu aktivera mig när jag inte har min gympa... ;)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post316
Nästa »