Ellinors blogg

Ellinors blogg

Flyttdags! (igen!)

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö ons, augusti 26, 2015 18:16
Då var det dags igen, att flytta alltså. Inget som jag ser fram emot precis :/ Praktiken på Falu djursjukhus ser jag fram emot väldigt mycket men att flytta har jag fått nog av sedan länge. Just nu har jag tre packlistor: Trojas saker, mina saker och saker som ska packas men stanna i Göteborg tills jag flyttar till Uppsala igen. Än så länge har jag kommit så långt som att skriva listorna, att packa skjuter jag på lite till...

Sommarjobbet på Blå stjärnan avslutade jag i fredags förra veckan så nu har jag en hel vecka ledigt. Jag har trivts himla bra på blå stjärnan även denna sommar och till min stora glädje har jag blivit erbjuden jobb som djursjuksköterska efter examen :D det känns skönt att ha valt ett yrke som är väldigt eftertraktat på arbetsmarknaden. Bara ett år kvar tills man står där med sin legitimation och slipper söka jobb ;)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post700

Galet stressigt

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö lör, augusti 09, 2014 23:25
Idag var det helt tokigt mycket att göra på jobbet. Jag jobbar inne på vårdavdielningen nu i helgen och trots att vi var två djurvårdare så hann vi inte med mycket. Vi hade behövt vara fyra djurvårdare för att hinna med allt. Det är väldigt frustrerande när man vill ge djuren bästa möjliga vård men inte har tid för det. Djursjukskötarna rycker i en för att få hjälp när vi inte ens har tid att göra våra egna arbetsuppgifter. Så underbemannat! Jag kände mig så stressad ett tag att huvudet blev helt tomt. Allt man skulle göra bara försvann och det var som att hjärnan gav upp några korta stunder. Som tur var lugnade det sig framåt sena kvällen och jag hann få allt gjort innan jag slutade kl 22 :) Nu är det bara att se fram emot samma stress imorgon!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post566

Snart är det dags för sommarlov!

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö lör, augusti 09, 2014 11:36
Ja, den känslan hade jag igår men jag får trösta mig med att det är min sista jobbhelg på Blå*. Nu taggar jag jobb 13-22 ikväll men först en härlig promenad i skogen :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post565

Ingen kan göra allt

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö lör, augusti 09, 2014 11:25
Men på jobbet hade vi möjlighet att skänka gamla kvarglömda/lämnade kattburar till en man som skulle upp till Sala och rädda katter. Han fick med sig säkert femton burar i lite olika storlekar och han hade ett stopp till där han skulle hämta upp fler. Känns bra att burarna kom till användning istället för att bara stå och samla damm på jobbet.

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post564

Puppy party

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö tor, augusti 07, 2014 21:04
Lunchrasterna har blivit riktigt roliga nu när ordinarie personal börjar komma tillbaka och deras hundar kommer ut för att leka på lunchen. Idag kändes det som ett riktigt valpkalas. Två småttingar på 9-10 veckor (en flatte och en schäfer), En DSG på fem månader, Troja på dryga sex månader och en BC på ett år. Sen var där några vuxna hundar också men det busade inte runt lika vilt. Troja var lite osäker på småttingarna och deras lek först men en och en var de ganska roliga ändå. Hon upptäckte också att de var ännu vingligare än henne och gick att putta omkull lätt, ett övertag som hon gillade. Hon såg så stor och bufflig ut i jämförelse med dem :P  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post561

Ilska

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö tis, augusti 05, 2014 20:35
Det finns så många jubelidioter till djurägare ute bland oss som verkligen inte borde få ha djur! Än mindre få avla på dem. I måndags fick vi (växeln) ett samtal från en kvinna som undrade hur illa det var att hennes tik som började valpa i fredags fortfarande hade valpar i livmodern. En valp hade enligt henne fastnat och stoppat de andra valparna från att komma ut. I tre jävla dagar hade den stackars tiken fått gå omkring med döda foster i sig. Djurägarna undrade om de skulle komma in eftersom det hade börjat lukta ruttet nu, men de tre valparna som kommit diade bra för det var ju bara nyttigt för tiken. Om det var för illa så sa de att det var lika bra att avliva tiken. Lite artigt fick växeltelefonisten säga att de ska komma in jävligt fort, för hon hade ju trots allt tre levande valpar att ta hand om. Vid operationen tog de ut livmoder med sex valpar i och det såg inte bra ut.

Tiken i detta fall var inte försäkrad och det var säkert en av anledningarna till att djurägarna hade väntat så länge. De var säkert bara giriga idioter som tänkte att de kunde tjäna lite pengar på att ta valpar på sin hund och sen sälja dem så dyrt som möjligt på blocket (inget illa menat mot blocket). Därför tycker jag att hundar inte ska köpas på blocket eller liknade hemsidor, man vet inte vad djurägarna är för typer och de kan hålla mycket sånt här hemligt. Jag ryser bara jag tänker på den stackars tiken som fick lida så länge för att hennes familj var för snåla för att hjälpa henne. Har man inte råd att försäkra sin hund så har man antagligen inte heller råd att hjälpa den när det väl gäller, och då borde man enligt mig inte ha hund.

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post558

Ett annat ord för sovmorgon

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö fre, juli 18, 2014 22:25
Jag försov mig imorse! Det har aldrig hänt mig tidigare och jag brukar vara ganska stolt över att jag är bra på att hålla tider men nu är det kört. Jag vaknade imorse och såg att klockan var 8:14... Jag börjar 8:00 smiley Snabbt som bara den flög jag upp och stressade igenom morgonsysslorna. Klockan 9 var jag på jobbet i full mundering. Inte så pjåkigt ändå :)

Jag måste ha sovit genom alarmet eller stängt av det i sömnen, för jag dubbelkollade att alarmet var på igår kväll. Jag skyller på att jag var extremt trött. Kvällspass hela veckan och sen skällde Troja till halv två inatt. Hon började skälla när jag lämnade henne för att lägga mig. Hon var pigg och tyckte det var dumt att sova. När hon äntligen tystnat började resten av familjen att göra sig i ordning för natten och eftersom Troja nu är extremt mörkrädd så satt hon och skällde på dem. Jag väntade på att de skulle fatta att hon var rädd, men det slutade med att jag fick springa ner och tända ljuset. Då blev hon tyst och somnade. Rosenrasande på att ingen hade fattat att hon bara var rädd gick jag och la mig igen men var då uppe i varv och kunde inte somna... därav min "sovmorgon".

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post541

Sommarpresent

JobbSkapad av Ellinor Bremsjö ons, juli 02, 2014 13:29
Tydligen hade ICA Maxiskänkt en massa djurprylar till personalhundföreningen på jobbet och de i sin tur valde att dela ut allt till personalen som har hund eller katt. Gissa om både Troja och jag blev glada! Woho, gratis prylar!! ;D

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post526
Nästa »