Ellinors blogg

Ellinors blogg

God jul!

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö tis, december 23, 2014 20:36
Jag och Troja önskar alla läsare en god jul med mycket god mat, skratt och framför allt stämningsfull musik ;)Här spelar brorsan munspel medan Troja glatt sjunger med :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post655

Flyttkaos

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö sön, november 16, 2014 22:07
Hela helgen har kretsat kring flytten. I fredags kom mamma och pappa upp med ett släp med alla mina grejer. Mycket bärande fram och tillbaka blev det (som tur är så finns det hiss eftersom jag bor på 4:e vån.). Jag lyckades hitta två byråer för bara 600:- på blocket, resten köpte jag på IKEA när jag ändå kunde unyttja päronens släp. Så hela lördagen gick till att shoppa och montera möbler. Idag hade jag tid att visa mamma och pappa runt på campus innan de var tvugna att åka hemåt igen. Det var supertrevligt att ha dem på besök även om vi inte hann göra mycket mer än att flytta grejer. Troja blev helt tossig när de kom. Hon visste inte riktigt var hon skulle ta vägen :)Sen tidig eftermiddag idag har jag alltså packat upp alla lådor och väskor, vilket inte var så lätt som jag trodde att det skulle vara. Mycket prylar! Troja har varit min lilla plågoande som bara gnällt och varit i vägen. Egentligen behöver hon extra kramar och mys nu när hon är stressad över att vi flyttat men tyvärr blir jag bara irriterad när hon gnäller. Dessutom är hon understimulerad efter att bara ha tagit det lugnt hela helgen. Hon blev helknasig när hon fick spring lös en stund nu på kvällen och sprang varv efter varv runt mig av ren och skär glädje. stackarn! Men imorgon är det ny vecka och nya tag :) och flytten är helt klar :DMuppen var glad över att få åka shotgun för en gångs skull pga av att bilen var fullpackad.Nu har hon lugnat sig lite och verkar gilla sitt nya kryp-in under skrivbordet

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post640

Flyttdags

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö fre, november 14, 2014 14:16
Nu sitter jag och väntar medan mamma och pappa kör ett lass med prylar från Göteborg hit upp till min nya bostad :) Jag tror att jag har glömt nämna att jag har fått tag på ett rum i en trea i Ulleråker. Rummet är på ca 14 m2 och jag delar kök, toa och vardagsrum med en väldigt trevlig tjej. Jag tror att Troja, Rodney och jag kommer att trivas bra där! Här är blider på det hittlls tomma rummet. När jag är helt inflyttad får jag lägga upp fler bilder ;)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post639

Huset fullt

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö sön, november 02, 2014 20:08
Jag bor ju just nu hos mina kusiners mamma och hennes man. De hade redan för flera veckor sedan köpt biljetter till hela familjen och även till lilla mig. Så åtta pers var vi som åkte in till huvudstaden och åt på Hard Rock Café och såg Chicago. Musikalen var helt otrolig! Jag har sett filmen men det är alltid en helt annan sak att se en musikal live och jag älskar musikaler :D Lisa Nilsson, Sharon Dyall och Dan Ekborg har huvudrollerna och jädrar vilka röster de har! Helt otroligt duktiga som klämmer i allt vad de har samtidigt som de dansar för fullt :) Foto: Carl Bengtsson, bilden och mer om musikalen hittar ni här.

Eftersom mina två kusiner och en "plastkusin" med flickvänner har bott här så har huset varit fullt. Det har varit jättetrevligt att träffa alla och jag trivs verkligen när huset är fullt :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post628

En oväntad gäst, känsliga tittare varnas

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö tor, september 04, 2014 20:21
Härom dagen hittade mamma och pappa det konstigaste fyndet vi någonsin hittat i trädgården (och kanske någonsin kommer att hitta). Tidigt på morgonen hörde mamma klapper på altanen som om ett djur gick där. Hon tänkte inte mer på det sen, men när både mamma och pappa kom hem från jobbet och tittade ut på gräsmattan så låg där en död älg! Haha, sånt händer inte! Det var förvisso en älgkalv, men de är inte så små de heller. Bilder helt ärligt snodda från pappas facebooksida.

De fick kontakta en jägare i området och sen hjälpa till att köra bort den och släpa ut den i skogen en bit bort. Sen skulle jaktlaget ta hand om den. Vilken grej!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post589

Flytten

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö ons, augusti 27, 2014 11:45
Ja, igår tog vi en sista sväng till Iglatjärn för den här sommaren. Det var otroligt vackert och helt spegelblankt. Troja uppförde sig utmärkt trots många hundmöten. Bilden är vänd upp-å-ner för att visa hur spegelblankt det var. Man såg hela himlen på vattenytan.

Nu är allt packat (hoppas jag) och inproppat i lilla Astran. Om bara några minuter lämnar vi Göteborg för att ta oss till Skövde där vi hämtar lite saker och stannar över natten. Sen är planen att vi ska fånga upp A och co. som kör med släp mot Uppsala imorgon. Vi kör sedan tillsammans upp ifall något skulle hända med släp eller gammal bil och för att alla pauser blir trevligare :)

Jag har matat och vattnat lilla Rodney som nu får skötas av päronen tills jag har hittat permanent boende (där man får ha orm) i Uppsala. Tur att han är lättskött, allt de behöver göra är att byta vatten och kolla så att han lever :P mat behöver han inte på många veckor. Mitt rum här hemma har städats och jag har krupit runt och skurat bort alla blodfläckar på bottenvåningen. Troja har fått huset att se ut som ett illa skött slakteri med blod överallt. Nu tror jag att allt är klart :)

Vi hörs igen när jag är i Uppsala!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post587

Det där med att ta kort

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö tis, augusti 19, 2014 13:47
Härom veckan fick jag låna brorsans systemkamera och tog med den till mammas jobb för att prova den. Vad svårt det är! Så många instälningar och allt måste klaffa för att bilden ska bli bra. Många av bilderna jag tog blev suddiga eller för mörka, jag behöver gå en kurs för att fatta hur man gör. Troja var omöjlig att få bra bilder på, hon var för snabb. Jag fick passa på när hon satt stilla :P

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post577

Mördarspindeln

Utöver det vanligaSkapad av Ellinor Bremsjö tis, augusti 05, 2014 21:08
Jag blev påhoppad av världens största spindel härom dagen. Eller påhoppad blev jag väl inte riktigt men den låg och såg farlig ut på köksgolvet när jag kom in. Till och med Troja blev lite konfunderad av den. Jag använde min list för att fånga besten med ett glas. Efter att ha fotograferat den ordetligt valde jag att använda det gamla papperstricket för att hålla den i glaset tills jag på ett säkert sätt kunde släppa ut mördarspindeln. Jag vågade inte döda den eftersom den då säkerligen skulle bli hämnad av alla sina avkommor.Enorm!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post559
Nästa »