Ellinors blogg

Ellinors blogg

Ett namn på K

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö tis, februari 04, 2014 21:48
Jag sitter nu och funderar på hundnamn. Min uppfödare har bestämt att detta kommer att vara K-kullen, vilket betyder att alla valpar kommer att heta något på bokstaven K. Alla köpare har fått äran att välja namn själva men det är ju jättesvårt!

Jag vill ha ett namn som är ganska kort och lätt, helst bara två stavelser. Ändå ska det vara styrka i namnet och det får heller inte vara ett substantiv som man kan sätta en eller ett framför, exempelvis Kompis. Hmm, detta tål att tänkas på. Om någon där ute vill hjälpa till så får ni gärna komma med förslag!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post349

Kan inte sova

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö mån, februari 03, 2014 00:30
Nu ligger jag här i sängen och väntar på att få somna. Klockan är snart halv ett och än är jag klarvaken.


Dagen har spenderats med mormor. Först blev jag bjuden på fika som vanligt, sen städade jag som vanligt och sen blev jag bjuden på middag som vanligt. Det ovanliga blev att vi åkte och hälsade på kusin Emma och Totte och lilla Eija. Hon var det sötaste som jag sett på länge. Bara två veckor gammal och hon sov så sött under hela vårt besök :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post347

En bra dag

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö sön, januari 26, 2014 20:05
Idag har varot en riktigt bra dag. Den började med en underbart lång sovmorgon tätt följt av en 40 min powerwalk. Frukost framför TVn var inte heller helt fel. Livet är ganska slappt när man hälsar på hemma hos päronen :) vid lunch fick jag ett samtal med glada nyheter som verkligen gjorde min dag.

En tur till IKEA var tyvärr ett måste. Trångt och fullt med folk, men jag hittade vad jag letade efter (förvaringslådor att ha under sängen). Sen var det bara att åka hem och slappa lite till för imorgon är vi lediga. Det blir alltså en extra kväll hemma i götet.

Nu måste jag kolla vidare på Top Gear. God natt!  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post342

Vad gör man väl en söndagkväll...

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö sön, januari 19, 2014 23:03
Jag är fruktansvärt dålig på allmänbildning! Så är det bara. Kände mig helt blåst nu när vi spelade TP, speciellt när det kom sportfrågor men även kulturfrågorna gick åt skogen. Naturvetenskap verkar vara mitt starka ämne men även det gick sådär ibland :/ Tur att jag har så bra kompisar så att det är roligt att spela ändå! Klockan är kvart över läggdags nu för imorgon blir det powerwalk innan skolan :) tagga!!

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post338

Leeedig!

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö sön, januari 19, 2014 00:30
Woho!! Tentan är äntligen avklarad med bättre resultat än väntat. Eller... resultatet har vi ju självklart inte fått än men det kändes sååå mycket bättre än jag trodde det skulle göra. Så jag är verkligen helnöjd :D nu är vi äntligen helt lediga. Inte bara vanlig helgledig med pressen av att man egentligen borde plugga lite, utan helt lediga tills på måndag då nya kursen börjar. Imorgon blir det sovmorgon! :D

Stor del av dagen har spenderats i bilen tillsammans med Lisa. Kan inte riktigt avslöja var vi åkte än men trots två timmars resa enkel väg så var det värt det :) jag är helnöjd och tack vare Lisa blev bilturen rolig också!

Träningsvärk till trots följer jag Marcus träningschema nästan till punkt och pricka. Det har varit kosten som jag slarvat lite med men själva träningen har jag gjort. Det saknas bara några joggingturer nu så är jag igång ordentligt. Det gäller bara att inte köra igång för hårt nu i början så att jag inte orkar hålla igång så länge. Bättre att börja lite lugnt och hålla igång länge :) men det kommer jag klara!

Ciao tills vidare!  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post336

Mys

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö tor, november 29, 2012 16:53
Jag har mått riktigt pyton den här veckan. Magen har krånglat och jag har inte kunnat behålla mycket mat sen i måndags (som tur är kom det ut den naturliga vägen). Dessutom har jag inte haft någon aptit alls och sovit dåligt så energinivån har varit i botten :( men idag har jag mått mycket bättre och jobbet kändes mycket lättare utan alla magkramper. Nu sitter jag och myser framför brasan efter en kall dag ute hos kossorna. Jag har varit i kalvstallet mest, men även mjölkat på mornarna (fast som praktikant slipper jag börja klockan 5 ;) ). Det kalla vädret stör mig inte så mycket än men det ska bli ännu kallare och då kommer väl tårna trilla av. Men då är det skönt att komma hem i tid till att Håkan har tänt i spisen :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post323

Nyinflyttad

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö sön, november 18, 2012 10:33
Nu har jag lite tillfälligt flyttat hemifrån :) jag körde upp till Mariestad igår och har nu kommit till rätta hos min morbror. Jag kommer vara inneboende här medan jag praktiserar på mjölkgården. Vi åkte upp dit en snabbis igår så att jag vet var jag ska gå på måndag morgon. Det ska bli så spännande att få börja jobba där. Det passade bra att jag kom denna veckan fler nu är jag hund-, katt- och hundvakt medan Håkan och Kerstin är på semester. Skönt att ha lite sällskap av små kelgrisar :)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post320

Målen

AllmäntSkapad av Ellinor Bremsjö mån, november 12, 2012 10:48

Då var det åter igen dags att se hur det har gått med mina veckomål. Denna veckan gick det betydligt bättre än förra veckan. Jag har gjort nästan allt jag satte som mål. Det känns verkligen som att jag får lite mer gjort när jag har bloggpress på mig :) Förra veckans mål var:

Träna minst tre gånger! - Check!

Ring och boka tid hos frisören - Check!

Fixa så att allt är klart med praktikplatserna - Halvcheck (har bara fixat en av dem)

Sök aktivitetsstöd - Inte gjort, men jag har pratat med arbetsförmedliningen och ska skriva in mig senare i veckan.

Nu är det dags att hitta på lite nya mål för veckan. Det lär inte bli så svårt eftersom jag har mycket att göra innan jag flyttar på lördag... Så målen denna vecka blir:

Träna minst tre gånger!

Packa allt som ska med (det lär bli en hel del)

Göra allt som står på min lilla "to do list" i mobilen

Hinna träffa massa kompisar innan lördag

Skriva in mig på Arbetsförmedlingen (för ev. aktivitetsstöd och försäkring vid praktik)

Jag vet inte hur jag ska hinna med allt, men det får jag lösa på något sätt (stressa?)

  • Kommentarer(0)//ellinor.bremsjo.se/#post313
Nästa »